کتاب بیماریهای انگلی ماهیان آب شیرین و دریایی تالیف دکتر رحیم پیغان عضو هیئت علمی داشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، در اداره چاپ و انتشارات این دانشگاه، منتشر شد.
در بخشی از این کتاب آمده است: ماهیها در معرض عوامل بیماریزایی مختلف هستند. در این میان انگلها، باکتریها، ویروسها و قارچها نقش بهسزایی دارند. ابتلا به بیماریها میتواند باعث کاهش وزن، لاغری، کاهش بازده تولیدمثلی یا عقیمی، کوری، رفتارهای غیرطبیعی، زخمهای جلدی، نارسایی آبششی و علایمی از این قبیل در ماهیها شود که به نوبه خود میتواند ضرر و زیان اقتصادی زیادی به دنبال داشته باشد. علاوه بر آن، انگلهای جلدی میتوانند عفونتهای ثانویهی قارچی، باکتریایی و ویروسی را در پی داشته باشند و یا به عنوان ناقل باکتریها، ویروسها و عوامل بیماریزایی دیگر عمل کنند و برخی از انگلهای ماهی نیز از لحاظ بهداشت انسانی اهمیت دارند که در این کتاب بیماریهای مهم ماهیان پرورشی مورد توجه قرار گرفتهاند و سعی شده است بیشتر بیماریهایی که مرتبط با شرایط ایران هستند توضیح داده شوند.
گفتنی است دکتر رحیم پیغان استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، سال ۱۳۷۰ در مقطع دکتری دامپزشکی از دانشگاه شیراز و سال ۱۳۷۸ در مقطع دکتری تخصصی (رشته بهداشت و بیماریهای آبزیان) از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. وی از سال ۱۳۷۰ به مدت سه سال در تحقیقات شیلات خوزستان مشغول به فعالیت بود و از سال ۱۳۷۳ در دانشگاه شهید چمران اهواز استخدام شد و تاکنون نیز مشغول به تدریس است.
دکتر پیغان تاکنون علاوه بر تألیف و ترجمهی ۱۲ جلد کتاب، ۹۵ مقالهی علمی، پژوهشی نیز منتشر کرده است.