14 04 2025 08:20
کد خبر : 4841403
تعداد بازدید : 118

دکتر حسین‌زاده: جایگاه خوزستان متناسب با ظرفیت‌های استان نیست

سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز، با اشاره به ظرفیت‌های صنعتی، کشاورزی، منابع آبی و... در استان خوزستان گفت: جایکاه استان متناسب با این ظرفیت‌ها نیست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر حسین‌زاده در نشست معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور با نخبگان استان خوزستان که در تالار اجتماعات حوزۀ ریاست دانشگاه برگزار شد، بیان کرد: جایگاه نخبگان در صدر و توجه به آنان واجب است. جامعۀ دانشگاهی و نخبگان باید محترم شمرده شوند و امیدواریم با فعالیت بنیاد نخبگان استان خوزستان، بیش‌ازپیش شاهد رشد و شکوفایی نخبگان استانی باشیم.

وی افزود: آمار شرکت‌ها و تخصیص اعتبارات در  10 سال گذشته نشان از وضعیت استان خوزستان دارد؛ ظرفیت‌های استان خوزستان در صنعت، نفت، کشاورزی و... بسیار زیاد است و امیدواریم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهورب نگاه ویژه‌ای به استان خوزستان داشته باشد.

در ادامۀ این نشست، دکتر فرشاد ابراهیم‌پور نورآبادی، نمایندۀ مردم ایذه، باغملک، دزپارت و صیدون در مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: حضور معاون رئیس جمهور، فرصتی برای دمیدن روح تازه در زیست‌بوم علم و نوآوری استان است.

وی، بیان کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز، شناسنامۀ علمی استان خوزستان و یکی از نمادهای مقاومت، استعداد و دانش در کشور است.

نمایندۀ مردم ایذه، باغملک، دزپارت و صیدون در مجلس شورای اسلامی، افزود: استان خوزستان با تمامی ظرفیت‌های انسانی، طبیعی و تاریخی، نیازمند توجهی هدفمند در حوزۀ علم و فناوری است؛ 80 درصد گاز و بیش از 20 درصد نفت کشور در خوزستان تولید می‌شود و بیش از 33 درصد آب‌های کشور در این استان جاری است. همچنین در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی در جایگاه نخست قرار داریم اما حال مردم خوزستان خوب نیست.

ابراهیم‌پور نورآبادی، تصریح کرد: نیازمند مدل نوینی از دانشگاه در کشور هستیم؛ دانشگاهی که صرفاٌ حافظ سنت‌ها نباشد، بلکه طراح آیندۀ کشور باشد و این مسئله جز با پیوند نظامند میان آموزش عالی، دولت، صنعت و جامعه امکان‌پذیر نیست.

وی، بیان کرد: استان خوزستان می‌تواند قطب نوآوری جنوب غرب کشور باشد؛ با این شرط که حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، مراکز رشد و... با نگاهی راهبردی، تقویت شود.

ابراهیم‌پور نورآبادی، ادامه داد: کمیسیون آموزش و فراکسیون دانشگاهیان مجلس آماده است که با کمک معاونت علمی ریاست جمهوری، سند تحول آینده‌نگر دانشگاه‌ها را تدوین و پیگیری کند. کشورمان امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند ترکیب دانش سنتی با فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی، انرژی‌های نو، علوم شناختی و بیوتکنولوژی است.

وی، گفت: انتظار داریم این پیام را از استان خوزستان به دکتر پزشکیان، رئیس جمهور محترم و هیئت دولت برسانید که خوزستان آمادۀ جهش است؛ اگر سیاست‌گذاری‌ها به سوی عدالت علمی، حمایت از نخبگان بومی و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های فناورانه حرکت کند!

در این نشست، دکتر کردزنگنه، رئیس بنیاد نخبگان استان خوزستان، گفت: دانشگاه شهید چمران اهواز به‌عنوان دانشگاه مادر منطقۀ جنوب غرب کشور و دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به عنوان قطب آموزش پزشکی، در استان خوزستان قرار دارند و فعالیت دانشگاه‌های تخصصی از جمله دانشگاه نفت، کشاورزی، علوم و فنون دریایی و... توانسته ظرفیت‌های طبیعی استان را شکوفا سازد.

وی، بیان کرد: با وجود ظرفیت‌های مختلف در استان خوزستان، مسئولیت سنگینی برعهده بنیاد نخبگان استان خوزستان است و با حمایت دانشگاه شهید چمران اهواز تلاش کرده‌ایم، خدماتی در شأن نخبگان استان ارائه دهیم و اثرگذاری و جایگاه بنیاد در استان را حفظ کنیم.

رئیس بنیاد نخبگان استان خوزستان با بیان اینکه حمایت از نخبگان موجب توسعه و تعالی استان می‌شود، بیان کرد: در سال‌های فعالیت بنیاد با کمک بنیاد ملی نخبگان توانسته‌ایم از 90 نفر از دانشجویان در طرح «شهید وزوایی»، 170 دانشجو در طرح «شهید احمدی‌روشن»، 10 نفر از دانش‌آموختگان در طرح پسادکتری و 200 نفر در طرح نظام وظیفه، حمایت کنیم.

گفتنی است در پایان این نشست، نخبگان استان خوزستان به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پیرامون مسائل مرتبط با نخبگان استان، شرکت‌های دانش‌بنیان و... پرداختند.

درج شده توسط: فاطمه کریم‌زاده بارده